over

Clifton Grep

Clifton Grep
Gospel DirigentArtistiek LeiderConcert Organisator
Boekingskantoor Managertechnisch consultant IT
over

Clifton Grep

Clifton Grep
Gospel DirigentArtistiek LeiderConcert Organisator
Boekingskantoor Managertechnisch consultant IT
Clifton Grep
Even voorstellen - de korte versie:

Hoi! Ik ben Clifton. Gospel dirigent, muziek-ondernemer, concert organisator, artistiek leider en daarnaast IT’er in het bedrijfsleven. Ik ben van Surinaamse afkomst geboren op Curaçao, wonend in Den Haag Nederland en mijn grote drijfveer is mensen samenbrengen, inspireren en laten genieten van swingende gospel en andere vrolijk-makende genres.

Samenwerken?Neem contact op met mij
Clifton Grep
Even voorstellen
De korte versie:

Hoi! Ik ben Clifton. Gospel dirigent, muziek-ondernemer, concert organisator, artistiek leider en daarnaast IT’er in het bedrijfsleven. Ik ben van Suri-naamse afkomst geboren op Curaçao, wonend in Den Haag Nederland en mijn grote drijfveer is mensen samen-brengen, inspireren en laten genieten van swingende gospel en andere vrolijk-makende genres.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Samenwerken? Neem contact op:
Clifton Grep
Even voorstellenDe korte versie:

Hoi! Ik ben Clifton. Gospel dirigent, muziek-ondernemer, concert organisator, artistiek leider en daarnaast IT’er in het bedrijfsleven. Ik ben van Surinaamse afkomst geboren op Curaçao, wonend in Den Haag (NL) en mijn grote drijfveer is mensen samenbrengen, inspireren en laten genieten van swingende gospel en andere vrolijk-makende genres.

Wat kan ik voor jou betekenen?Samenwerken? Neem contact op:

Even voorstellen

Ik kan, net als ook jij, niet zonder muziek; muziek is mijn zuurstof. Daarnaast zijn gospelzang en innovatie mijn grootste passies. Combineer dat alles en daarmee mensen verbinden en inspireren met unieke experiences, nou dáárvan spring ik een gat in de lucht!

Concert Organisator

Als veelzijdig, ondernemend, creatief multitalent met een hart voor gospelmuziek organiseer ik koorprojecten en concerten waarbij verbinding, samenwerking en sociale participatie belangrijke kenmerken zijn. Voor jong en oud, van amateur tot professionals; mensen bij elkaar brengen om samen vol vreugde te genieten van inspirerende en swingende gospel en andere muziekgenres, daar houden wij van.

Gospel Dirigent

In tegenstelling tot een “uitvoerend dirigent” werk ik als “leidinggevend dirigent” altijd met een door mij zorgvuldig geselecteerd en kenmerkend repertoire, met eigen zangarrangementen op basis van traditionele gospel koor-methodiek. Door hierbij te opereren vanuit brede muzikale creativiteit en grondige kennis van het ‘black american gospel’-genre, zijn we niet gebonden aan bladmuziek en zijn de mogelijkheden voor mij, ons artiestencollectief en voor de deelnemende koorzangers eindeloos. Met mijn energieke, inspirerende manier van dirigeren en een goed balans tussen perfectionisme en teambuilding, haal ik het beste uit koorzangers om samen met artiesten de harten van het luisterend publiek te raken en laten swingen; stilzitten is meestal geen optie!

Artistiek Leider

Om mensen te inspireren met unieke muzikale experiences, werk ik als artistiek leider met ons artiestencollectief bij CGrep Producties aan concerten, koorprojecten, boekbare bands/formaties en andere mooie concepten. Hierin ben ik verantwoordelijk voor het artistieke beleid; rolbezetting van alle artiesten, programmering van concerten rondom specifieke thema’s, repertoirekeuze, zangarrangementen, bewaken van artistieke kwaliteit, coaching en ondersteuning van achtergrondzangers en muzikanten, en meer.
En met het aanhouden van de gospel-methodiek als strategisch uitgangspunt, gaan wij unieke ‘muziekgenre crossover’-avonturen aan, met behoud van eigen onderscheidende muziekstijl en herkenbare sound. Superleuk!

Mijn Bio

Al op hele jonge leeftijd ontwikkelde ik mijn liefde en gevoel voor muziek en doordat mijn vader predikant was, werd ik al gauw bekend met gospelmuziek.

Uitgerust met een schattig viooltje begon ik reeds op 5 jarige leeftijd met vioollessen klassieke muziek, om tot m’n 19de actief te zijn in het Curaçao Symphonisch Orkest onder leiding van dirigent Eric Gorsira. Ondertussen volgde ik vanaf m’n 12de ook pianolessen, en werd vanaf m’n 14de pianist/organist van de ZDA kerk in Rio Canario, Curaçao, waar ik al snel de kerkelijke hymnen begon op te vrolijken met invloeden vanuit m’n andere favoriete muziekstijlen zoals jazz, funk, breakdance muziek en traditional blackgospel. De kerkgangers waren blij verrast met de vrolijkere samenzang.

Tijdens mijn studiejaren in Nederland raakte ik al gauw betrokken bij de in Nederland bekende blackgospel dirigente Edith Casteleyn, met wie ik meer dan 7 jaar met plezier samenwerkte als pianist en zanger, en mijn medewerking gaf bij workshops, opnamen, concerten, en meer. Ondertussen schoolde ik een jeugdgroep in Utrecht om tot een verfrissende en geliefde zanggroep genaamd Kuriaké, en vanaf 2006 werd ik dirigent van de modern gospel-zanggroep ‘Inside Out’, met welke we met inspirerende optredens vaak te zien waren op festivals, EOjongerendagen, TV optredens en Idols2008, waar 3 van de 4 kwartfinalisten én de winnares ook Inside Out zangers(essen) waren. Ondertussen gaf ik leiding aan diverse zangprojecten, zoals mass choir projecten, en gaf ik zangkoor-coaching bij diverse organisaties.

Van 2017 tot 2020 organiseerde ik, onder de noemer ‘BlackGospel Experience’, diverse gospel koorprojecten en concerten in theaters, waar koorzangers vanuit diverse steden in NL aan deelnamen. BlackGospel Experience heeft zich verder ontwikkeld tot CGrep Producties, dat met ons artiestencollectief mooie optredens en muziekproducties verzorgt, en Stichting BlackGospel Experience, dat zich inzet voor gospel in NL en sociale participatie faciliteert.

Samenwerken? Neem contact op: